Dieta pudełkowa do domu

Kuchnia rosyjska

Kuchnia rosyjska

Post by relatedRelated post

W rosyjskiej kuchni najważniejszym czynnikiem jest zawiesistość dań płynnych. Wszelkie zupy stamtąd pochodzące muszą być do granic możliwości wypełnione mięsem oraz warzywami, stąd biorą się różne barszcze oraz rosoły. Im więcej dodatków w postaci warzyw, tym lepiej. Do warzywnych zup często dodaje się także ryż lub kasze, aby były gęstsze i przez to jeszcze bardziej sycące. Na drugie danie w Rosji często serwuje się też różnorodne kołduny, najczęściej z mięsem, by posiłek był silnie odżywczy. Nie można zapomnieć także o rosyjskich alkoholach. Tamtejsze nalewki oraz likiery biją na głowę pod względem jakości wszelkie inne napoje alkoholowe pochodzące z Europy. Kto raz zasmakuje kuchni rosyjskiej, zawsze chętnie do niej wraca. Dania są niezwykle rozgrzewające, np. w czasie jesieni. Zupa czosnkowa okazuje się znakomitym rozwiązaniem na wszelkiego rodzaju przeziębienia. Trzeba do niej dodać także bardzo dużo podduszonej cebuli oraz na końcu ? świeżego sera. Najlepiej smakuje z grzankami, choć niektórzy do środka dodają jeszcze ziemniaki, żeby wpłynąć na zagęszczenie się zupy.

About